Aller au contenu

De fabriek waarin schalen voor de renovatie van de Brusselse riolen worden vervaardigd, werd in september 2020 in gebruik genomen.

Deze werd opgetrokken op de technische site van VIVAQUA in de Birminghamstraat (Anderlecht) en komt tegemoet aan drie wensen van ons bedrijf: kosten beperken, de ecologische voetafdruk verkleinen en banen scheppen.

 

Renovatie van de riolen

In het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest zijn sommige riolen meer dan 100 jaar oud. Om het rioolnet te vernieuwen, geeft VIVAQUA de voorkeur aan methodes die de hinder voor de omwonenden beperken. Het bestaande kunstwerk een dubbele wand geven door het te bekleden met schalen van met glasvezel versterkt polyester is een van de meest gebruikte technieken. De weinige leveranciers van schalen zijn echter in het buitenland gevestigd. Om redelijkere termijnen en prijzen te krijgen, moest VIVAQUA zeer grote bestellingen plaatsen, wat voor aanzienlijke opslagproblemen zorgde. Door schalen in Anderlecht te produceren die in het Brusselse Gewest worden gebruikt, vermindert VIVAQUA nu die problemen, zijn kosten én de impact van zijn activiteiten op het milieu (de CO2-voetafdruk in verband met het transport van de schalen verkleint met 61 %).

Wilt u er meer over te weten komen? Bekijk dan ons filmpje

© 2022 Vivaqua | Cookies policy