Aller au contenu

Wie zijn we?

VIVAQUA, een volledig openbare dienst, staat aan de bron van het water dat elke dag bij de Brusselse verbruikers uit de kraan stroomt.

VIVAQUA, dat in 1891 werd opgericht, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste waterbedrijven in België. Vandaag omvatten zijn activiteiten de productie en de distributie van drinkwater, het beheer van de rioolnetten en de strijd tegen de overstromingen. Meer weten? 

Opdracht, visie, waarden

Het strategisch plan 2019-2024 VIVAnext weerspiegelt de ambities, projecten en verbintenissen van VIVAQUA tegen 2024.

Het bouwt voort op de opdracht, de visie en de waarden van ons bedrijf om uiteindelijk zes strategische doelstellingen op middellange termijn te omlijnen.

LEES ONS STRATEGISCH PLAN

Onze opdracht

De opdracht van ons bedrijf is garanderen dat iedereen duurzaam en constant toegang heeft tot kwaliteitsvol drinkwater, het afvalwater opvangen en de strijd tegen de overstromingen aangaan.

Onze visie

Samen en vol trots een moderne openbare dienst belichamen, die actief openstaat voor de wereld en resoluut gericht is op de toekomst, die de focus legt op de behoeften van onze klanten en de maatschappij en die gaat voor de bescherming van het milieu.

Onze waarden

Dienstverlening, integriteit, teamgeest, betrouwbaarheid, deskundigheid en openheid zijn de zes waarden die alle VIVAQUA-medewerkers dagelijks uitdragen.

130 jaar geschiedenis

VIVAQUA werd op 12 december 1891 opgericht onder de naam Compagnie Intercommunale des Eaux de l’AgglomĂ©ration bruxelloise (CIE).

De CIE wilde een aantal Brusselse gemeenten van kwaliteitsvol drinkwater voorzien. In de loop der jaren heeft het bedrijf zijn opdrachten en actieterrein uitgebreid.

MEER WETEN?

Luister naar onze podcast 'Weg van het water'

Volg het water, vanaf de winning tot aan het riool, aan de hand van 6 afleveringen van onze podcast 'Weg van het water'

Deze audiowandeling, aangegeven door bronzen straatstenen op zes symbolische plaatsen voor VIVAQUA, dompelt de wandelaar onder in de dagelijkse activiteiten van onze medewerk(st)ers, die elke dag werken voor jou.

Luisteren

Maatschappelijk engagement

Drinkwater- en afvalwaterbeheer zijn de hoekstenen voor de uitbouw van gemeenschappen. VIVAQUA wil hiervoor verder gaan dan zijn kernopdracht door de watervoorraden te beschermen, de toegang tot water voor iedereen te waarborgen, kwaliteitsvolle banen te scheppen en zich in te zetten voor diversiteit.

Organisatie

'VIVAQUA is een volledig openbare dienst.

VIVAQUA is een zuivere intercommunale die wordt bestuurd door de vertegenwoordigers van de gemeenten-vennoten.

De Raad van Bestuur draagt een deel van zijn bestuurlijke bevoegdheden over aan het Uitvoerend Comité, dat samengesteld is uit een voorzitter, een ondervoorzitter en vijf bestuurders.

VIVAQUA bestaat uit zeven directies die elk eigen opdrachten en specifieke activiteiten hebben.

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

SAMENSTELLING VAN HET DIRECTIECOMITE

© 2022 Vivaqua | Cookies policy