Aller au contenu

Drinken en consumeren kan ook doordacht!

Leidingwater drinken: een teken van gezond verstand!

Leidingwater is gezond: het bevat geen suiker, ondergaat talloze kwaliteitscontroles en voldoet aan alle geldende normen.

Leidingwater is ook een goedkope drank: gedurende gans het jaar dagelijks 1,5 liter leidingwater drinken kost u slechts € 2/jaar 

Leidingwater is milieuvriendelijk: het behoeft geen verpakking, wegtransport, …

Leidingwater besparen: ook een gebaar van burgerzin!

Alle huizen in ons land beschikken over kwaliteitsvol water aan de kraan. Maar we mogen niet vergeten dat dit vitale levensmiddel kwetsbaar is. Ook al hebben we het geluk dat het hier geen schaars goed is, toch moeten we het beschermen.

Onze tips tegen verspilling

Hoe kunt u verspilling voorkomen?

  • Vijand nummer één: lekken. Ze kunnen ongeveer 20 % van uw totale verbruik vertegenwoordigen. Hoe kunt u een eventueel lek vaststellen? Noteer de stand van uw watermeter vóór u een tijdje afwezig bent of als u ’s avonds naar bed gaat. Als de stand bij uw terugkomst of de volgende morgen gewijzigd is (en u de (af)wasmachine niet hebt laten draaien), betekent dit dat er een probleem is en dat u op zoek moet naar een druppende kraan of naar lekken …
  • Draai de kranen goed dicht! Een druppende kraan komt neer op een verlies van vijf liter per dag. Vaak volstaat het om simpelweg de kapotte rubberen dichting te vervangen. Als blijkt dat die dichting niet de oorzaak van het probleem is, moet u een volledig nieuwe kraan plaatsen.
  • Neem eerder een douche (verbruik: ongeveer 50 liter) dan een bad (verbruik: ongeveer 150 liter).
  • Laat de (af)wasmachine enkel draaien als ze vol is.
  • Laat het water niet stromen terwijl u uw tanden poetst.
  • Kies voor een spoelbak met spaartoets, die twee- tot driemaal minder water verbruikt dan een traditionele spoelbak.
  • Gebruik, zo mogelijk, regenwater om uw auto te wassen en uw tuin te besproeien. Wanneer moet u begieten? Dat hangt af van het seizoen. In de zomer doet u dat het beste ‘s avonds, want overdag verdampt het water sneller door de warmte. In de herfst en de lente begiet u de planten beter ‘s morgens.

© 2022 Vivaqua | Cookies policy