Aller au contenu

Nee. Leidingwater moet voldoen aan meer dan 55 kwaliteitsparameters en is perfect drinkbaar. Bovendien kunnen die filters, na een zekere tijd, meer kwaad dan goed doen.

Actievekoolfilters schroeft men meestal op de kraan of plaatst men in een soort kan die een filterpatroon bevat. De filters in die kannen zijn meestal een combinatie van actieve kool en ionenuitwisselende harsen om het water te verzachten. Bij de meeste kleine actievekoolfilters treedt reeds na een vrij korte werkingsperiode een woekering van bacteriën op. Aldus komt er water van een verslechterde bacteriologische kwaliteit uit. En als de filter verzadigd is door de geadsorbeerde substanties kunnen die substanties, in bepaalde gevallen, opnieuw in het water vrijkomen in veel sterkere concentraties. Het is dus nodig het filterpatroon regelmatig te vervangen.

Membraanfiltratietoestellen (omgekeerde osmose, …) steken meestal onder de gootsteen. Afgezien van mogelijke problemen met bacteriën, verwijderen die filters stoffen uit het water die ons lichaam nodig heeft, zoals calcium en magnesium. Ze brengen ook waterverspilling teweeg.

© 2024 Vivaqua | Cookies policy