Aller au contenu

Start van de plaatsing van meer dan 100 nieuwe fonteinen in Brussel

Vandaag, dinsdag 24 mei, kwamen de verantwoordelijken van VIVAQUA, de wateroperator in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de gemeente Jette samen in het Jeugdpark om er een nieuwe drinkwaterfontein in te huldigen.

Met deze inhuldiging werd de aftrap gegeven voor de plaatsing van meer dan 100 nieuwe drinkwaterfonteinen, tegen eind 2025, verspreid over het grondgebied van het Gewest.

VIVAQUA besliste om een actieve rol te spelen in de uitrol van een netwerk van nieuwe drinkwaterfonteinen, zowel op gemeentelijke (voorlopig aantal van 74 fonteinen, verdeeld over 12 gemeenten) als gewestelijke (voorlopig aantal van 43 fonteinen) wegen : het bedrijf werkte een globale strategie uit waarin – tegen betaling – zowel de aankoop als de plaatsing en het onderhoud vervat zit van de fonteinen die de overheden wensen te installeren.

Bernard Van Nuffel, Voorzitter van VIVAQUA en 1e  Schepen van Jette : « het project om het aantal drinkwaterfonteinen in het Brussels gewest op te trekken kadert binnen de idee van de Blue Community, waarvoor VIVAQUA sinds verschillende jaren ijvert. De promotie van kraanwater is heel belangrijk, vooral in de huidige economische context niet zonder gevolg blijft voor een deel van de bevolking. Het is dan ook met trots dat ik vandaag aanwezig ben op deze inhuldiging en dat ik kan aankondigen dat VIVAQUA voorziet om in de loop van dit jaar in totaal 28 fonteinen te installeren.»

Mounir Laarissi, Schepen van Leefmilieu van Jette, reageert verheugd : « de toegang tot drinkwater in de stad is zeer belangrijk. Dankzij deze drinkwaterfontein kan de bevolking gratis drinken en zich verfrissen. Het is belangrijk om de sporters en de wandelaars, die heel talrijk zijn in het Jeugdpark, te ondersteunen, maar ook de families of vrienden die hier samenkomen rond het speelplein kunnen zich tegoed doen aan de fontein. We willen dit ook elders in de gemeente mogelijk maken en daarom voorzien we dat nog twee bijkomende fonteinen zullen worden geplaatst in Jette.»

In 2022 zal VIVAQUA 25 gemeentelijke en 3 gewestelijke fonteinen plaatsen. In totaal zouden tegen eind 2025 meer dan 100 nieuwe drinkwaterfonteinen worden geïnstalleerd.

Van links naar rechts : Laurence Bovy (CEO VIVAQUA), Mounir Laarissi (Schepen Jette), Thomas Naessens (Brussels parlementslid), Bernard Van Nuffel (Voorzitter VIVAQUA, Schepen Jette), Nathalie De Swaef (Schepen Jette), Olivier Lagneau (Directeur Exploitatie  VIVAQUA)

 

Voor meer info

Saar Vanderplaetsen

Public Affairs & Corporate Communication

T +32 2 518 81 49

Gsm +32 479 86 52 48

© 2024 Vivaqua | Cookies policy