Aller au contenu

Voor het zesde jaar op rij kent VIVAQUA financiële steun toe aan projecten van Brusselse organisaties of instellingen die tot doel hebben om de toegang tot drinkwater en/of sanering in minder welvarende landen te bevorderen. Dit gebeurt via het Fonds voor Internationale Solidariteit.

De financiering van het Fonds wordt verzekerd door een bijdrage van 0,005€ per gefactureerde m³. Zo stelt VIVAQUA voor de editie van 2020 een totaalbudget van meer dan 361.000€ ter beschikking van het Fonds.

In het kader van de projectoproep 2020 (die liep van 1 april tot 30 juni) werden 20 kandidaturen ingediend. Na analyse van de ontvankelijkheidscriteria heeft het Selectiecomité van het Fonds 5 dossiers weerhouden. Het Selectiecomité bestaat uit vertegenwoordigers van de Minister van Waterbeleid, van de Minister-President, van de Minister bevoegd voor Externe betrekkingen, van Leefmilieu Brussel en van VIVAQUA (voor de openbare sector); uit minstens één vertegenwoordiger van de Franstalige en van de Nederlandstalige verenigingssector (voor de verenigingssector); uit twee vertegenwoordigers van Brupartners (voor de sociale partners).

De Raad van Bestuur van VIVAQUA nam vandaag woensdag 16 december nota van de weerhouden projecten:

Organisatie

Land

Project

Cofinanciering door het Fonds voor internationale solidariteit

Totaalbedrag van het project

Dierenartsen Zonder Grenzen vzw

Uganda

Duurzaam geïntegreerd beheer van de waterbronnen in Kapeta strommgebied in Kaabong district

75 064,00€

95 260,00 €

Gemeentebestuur van Etterbeek

Haïti

Verbetering van de hygiëne, de toegang tot drinkwater en de sanitaire voorzieningen voor de gemeente Corail en Pestel, Departement Grand’Anse

71 594,00€

89 475,00€

Solsoc vzw

Palestina

Installatie van adequate sanitaire voorzieningen in zeven openbare scholen in zone C van de Westelijke Jordaanoever

99 506,44€

127 394,00€

SOS Faim vzw

Burkina Faso

Water voor de schoolboerderij en de inwoners van het dorp Koulgorin

38 718,00€

48 905,32€

Gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe

Rwanda

Inrichting van 31 drinkwaterbronnen en installatie van 73 regenwateropvangbakken in de districten Huye en Nyamagabe

76 296€

96210€

« Als openbaar bedrijf heeft VIVAQUA een maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Daarom stellen wij sinds 2014 financiële middelen ter beschikking van belangrijke internationale projecten via het Fonds voor Internationale Solidariteit, waarvan we eveneens de administratieve opvolging kosteloos voor onze rekening nemen,” stelt Bernard Van Nuffel, Voorzitter van VIVAQUA.

« Vanuit dezelfde overtuiging dat we kwetsbare groepen in de samenleving moeten ondersteunen, hebben we ook andere initiatieven opgestart. Zo geven we, sinds een jaar, financiële steun aan Brusselse vzw’s die hygiënische diensten (douches, wassalon…) aanbieden aan daklozen, » besluit Laurence Bovy, CEO.

Voor meer informatie :

Saar Vanderplaetsen

Public Affairs & Corporate Communication

+32 479 865 248

© 2024 Vivaqua | Cookies policy