Aller au contenu

We vernemen van onze Klantendienst dat kwaadwillige personen de foute informatie verspreiden dat klanten geen leidingwater meer zouden mogen gebruiken. VIVAQUA herinnert eraan dat het water van een onberispelijke kwaliteit blijft leveren. De verbruikers mogen het leidingwater, zoals altijd, met een gerust hart gebruiken en drinken. Het bevat ook de gebruikelijke hoeveelheid chloor.

In het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest bevat het leidingwater sinds het begin van de coronomaatregelen de gebruikelijke hoeveelheid chloor, die nodig is om de drinkbaarheid ervan te waarborgen. De chloordoseringen worden tot het strikt noodzakelijke beperkt en voldoen aan de wettelijke normen: een liter leidingwater kan maximaal een kwart milligram chloor bevatten. Ons Laboratorium controleert de klok rond de chloorconcentraties in het leidingwater dat in Brussel wordt verdeeld.

Bovendien zijn de samenstelling en de oorsprong van het drinkwater in ons distributienet niet veranderd sinds de coronamaatregelen.

De verbruikers mogen het leidingwater dus in alle vertrouwen blijven drinken.  Leidingwater moet voldoen aan wettelijk vastgelegde gezondheidsnormen. Daarom ondergaat het een behandeling waarbij alle microbiologische verontreinigende stoffen, en dus ook virussen, worden verwijderd. Ons Laboratorium analyseert dagelijks het water om de drinkbaarheid ervan te waarborgen.   Zo komt er enkel volkomen veilig water bij onze klanten binnen.

Tijdens de coronaviruspandemie is het van essentieel belang om de handen zo vaak mogelijk en gedurende ten minste 40 à 60 seconden met zeep te wassen. Door vaker zeep te gebruiken, kan de huid echter droog worden. Ook het veelvuldige gebruik van hydroalcoholische gel kan tot een droge huid en kloven leiden. Droog uw handen daarom goed af na het wassen, hydrateer uw handen meerdere malen per dag met een handcrème en draag handschoenen bij huishoudelijke taken of klusjes.

© 2022 Vivaqua | Cookies policy